diumenge, 15 d’abril de 2012

El meu CV, segons Google

"No m’enviïs el teu currículum, ja et buscaré a Google".

Per als que busquem feina, això no és nou. Avui, les empreses que seleccionen personal rastregen les xarxes socials per veure quin comportament té cada individu, i sovint prejutgen en base a allò que hi troben.

No dic que el CV convencional ja no serveixi. No fa nosa tenir-ne un guardat al calaix, a punt per a qualsevol situació. Però hem de ser conscients que el nostre comportament a la xarxa pot ser més revelador que el millor dels currículums.

Des de l’èxit de les xarxes 2.0, cal ser precabut a l'hora de penjar a Internet certa informació o fotografies personals. Cal pensar-s'ho dues vegades perquè la nostra reputació hi estarà supeditada a l'hora de trobar una feina.

També és cert que aquestes xarxes tenen una doble vessant: existeixen eines que ens permeten mantenir la privacitat, i cal usar-les intel·ligentment.

Hem de ser prou llestos i utilitzar les possibilitats de les xarxes socials en benefici propi. Hem de saber crear una imatge de nosaltres que, enlloc de perjudicar-nos, jugui al nostre favor a l’hora d’afrontar una entrevista de treball.


Article publicat a SomGarrigues.

3 comentaris:

  1. Completament d'acord. De totes maneres, jo crec que a la llarga, quan tothom quedi d'alguna manera o altra en evidència (perquè tothom tindrà facebook, blocs...) aquesta reputació de la que parles perdrà importància. Qui serà capaç d'assegurar-se que no hi ha una foto compromesa seva rondant per la xarxa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, de fet, ja en aquests moments som incapaços de controlar les fotos que ens afecten. Però aquesta no és la qüestió: es tracta de saber crear la teva pròpia marca personal a la xarxa; la identitat digital és cada cop més rellevant i té més conseqüències en el món real de les que ens imaginem.

      Elimina