diumenge, 28 d’octubre del 2012

La responsabilitat del periodista local

En un mitjà públic i local, com és Ràdio les Borges, no hi ha marge d'error a l'hora de contrastar les fonts o de representar a totes les veus possibles


Ja fa un mes que va començar la nova programació a Ràdio les Borges.

L'1 d'octubre va ser el dia en què el Jordi Mir encetava el seu primer Al Dia i jo, a la tarda, feia el mateix amb Tot i Més, el magazine local que tinc l'honor d'editar i presentar.

Abans d'aquell dia, però, hi van haver molts mesos de reflexió, preparació, treball i esforç, no només per part nostra, sinó també per part de tots els membres de la Junta de la ràdio. Des d'aquí, els ho agraeixo sincerament.

Treballar en un mitjà de comunicació local i públic és la feina més exigent a la què m'he hagut d'enfrontar mai. Com a mitjà, tenim molt clar quina és la nostra funció, però, personalment, com a periodista local, m'he adonat de la responsabilitat que això comporta.

Contrastar la informació és important, però en un mitjà local ho és encara més. Donar cabuda a veus plurals és important, però en un mitjà local -i públic- ho és mil vegades més.

Qualsevol responsabilitat inherent al periodisme es multiplica exponencialment en el periodisme local. La comunitat d'oïents és més reduïda i, per tant, el marge d'error també ho és.En definitiva, aquests són només els primers passos en una nova etapa de Ràdio les Borges, que té més de vint-i-cinc anys d'història, però que vol aconseguir que, hi hagi l'Ajuntament que hi hagi, el projecte de la ràdio no es faci i desfaci en funció dels canvis polítics.

Precisament, Jordi Mir va parlar sobre aquest tema en una entrevista al quinzenal SomGarrigues.No dubteu en fer un cop d'ull al nou portal web de Ràdio les Borges. Hi trobareu informació, història, podcasts...

Si voleu seguir la programació de la ràdio, podeu fer-ho a través del 107.1 FM del vostre dial si ens sintonitzeu des de les Borges, o bé a través de les emissions en directe d'Internet, a radiolesborges.cat !


2 comentaris: